Kvartsi kivitasot, työtaso, kvartsitaso keittiöön ja kylpyhuoneeseen - Kivitasosepät
Jätä viesti Jätä viesti

Kvartsi

Kvartsi on luonnollinen kaunis, kestävä ja terveellinen pintamateriaali, jota käytetään keittiöiden työtasoissa, kylpyhuoneissa altaiden ympärillä, kampauspöydissä ja muissa huonekaluissa, monissa sisustuselementeissä ja kaupallisissa sovelluksissa.

Mikä on kvartsi?

Kvartsi on kaunis, kestävä ja hygieeninen pintamateriaali, joka soveltuu ihanteellisesti keittiötasoihin. Siitä valmistetaan usein myös kylpyhuonetasoja sekä muita sisustuselementtejä. Kvartsin ominaisuudet ovat käytännössä samanlaisia kuin luonnollisella graniitilla. Koska kvartsi on tekokivi – puristegraniitti –, sen väri ja rakenne ovat aina tasaisia ja huokoisuus vähimmäistetty. Mitä vähähuokoisempi on materiaali, sitä hygieenisempi se on eli sitä helpommin sitä voidaan puhdistaa. Lisäksi kvartsi tarjoaa laajemman valikoiman vaaleita sävyjä kuin luonnonkivet. Kvartsi on helposti leikattavissa: sen hieno rakenne takaa tasaisen leikkauspinnan, joten työkappaleelle voidaan helposti antaa tarvittava muoto ja sovittaa yhteen eri värisävyjä.

Kvartsinen työtaso koostuu 93 prosentista luonnollisista raaka-aineista – kvartsista ja graniitista –, ja 7 prosentista lisäaineista (liimat ja pigmentit). Kvartsin kovuus on Mohsin asteikon mukaan 7 (timantilla se on 10). Materiaalin ominaisuudet ovat käytännössä samoja kuin graniitilla.

Kvartsin etuja

 • naarmunkestävyys
 • värin ja rakenteen tasaisuus
 • suuri värivalikoima
 • laaja valikoima vaaleita sävyjä
 • vähäinen nesteiden absorptio
 • helppo puhdistettavuus
 • kuumuuden ja kotitalouksissa käytettävien happojen kestävyys
 • helppo työstettävyys.

Naarmutuskestävyys

 • Kvartsi tuotetaan kovista materiaaleista, jonka ansiosta sillä on suuri lujuus, mikä sopii ihanteellisesti keittiön tasoille.
 • Pintaa voi kuitenkin vaurioittaa veitsen terällä tai painavalla metalliesineellä suoraan iskemällä.

Kuumuudenkesto

Kuumaa voita sisältävän paistinpannun tai kiehuvaa vettä sisältävän kattilan hetkellinen asettaminen kvartsin pinnalle ei vaurioita 20mm tai 30mm paksuista kiveä, mikäli astia ei ole pinnan heikolla alueella (pinnan reunat, aukkopaikat). Suosittelemme kuitenkin käyttämään pannunalustoja.

Tahrankestävyys

 • Kvartsi tuotteet muistuttavat graniittia, mutta ovat merkittävästi vähemmän huokoisia, eli nesteet eivät imeydy pintaan ja tahroja ei synny.
 • Kvartsi on marmoria lujempaa ja silikaattipitoisena sillä on myös erinomainen haponkestävyys.

Huolto-ohjeet

Pidä hyvää huolta kodin luonnonkivipinnoista 

Luonnonkivi on kulutuksen ja kosteuden kestävä, taloudellinen ja helppohoitoinen materiaali. Oikein puhdistettuna ja hoidettuna sisustuskivituotteiden käyttöikä pitenee. Kivipintojen hoito ei ole vaativaa. Säännöllinen puhdistus on kuitenkin ensisijaisen tärkeää. 

Kivituotteiden suojaus 

Kivituotteen suojaus helpottaa kiven puhdistusta ja pidentää käyttöikää. Kiillotettu kotimainen graniitti ei välttämättä tarvitse suoja-ainetta, mutta marmori on suojattava ennen käyttöönottoa. Myös ulkomaiset, vaaleat graniittilaadut on syytä suojata ennen käyttöönottoa. Suojaus estää lian ja puhdistuksessa käytettävien pesuaineiden imeytymisen kiven huokosiin. 
Suosittelemme kivitason suojausta esim. Tenax –kivisuoja-aineella ennen käyttöönottoa, mikäli tasoa ei ole suojattu tehtaalla. 
Kivisuoja-ainetta sumutetaan 20-30 cm etäisyydeltä ohut kerros puhdistetulle, kuivalle pinnalle, tasoitetaan nukkaamattomalla liinalla ja annetaan kuivua. Jos aine on imeytynyt täysin, sumutetaan uusi – hyvin ohut kerros ja tasoitetaan. Pinnan kuivuttua viimeistely tehdään hankaamalla kuivalla liinalla. Kuivuttuaan pinta on käyttövalmis. Täysi suojausteho saavutetaan 2 vrk kuluttua. Uusintakäsittely on tarpeen 1 – 3 vuoden välein kivilaadusta ja käyttöasteesta riippuen. 

Suojattua pintaa ei vahata. 

Valitse pesuaine oikein

Kivipintojen puhdistuksessa pesuainetta voi käyttää laimeana liuoksena, mutta pesuaineiden kanssa täytyy olla varovainen. Päivittäiseen puhdistukseen vesi ja mikrokuituliina, tarvittaessa pesuaine. Kivipintojen puhdistuksessa ei saa käyttää vahvasti happamia (pH alle 2) tai emäksisiä (pH yli 11) eikä karkeita ja hankaavia aineita. Kivipinnoille sopivat neutraalit ja miedot pesuaineet. Käytettävien pesuaineiden pH-arvo kannattaa tarkastaa aina ennen käyttöä.

Kvartsi

Meidän kvartsimme pysyy hyvänä pitkään helposti, huolellisella putsaamisella sekä huolellisella käytöllä. 

Vaikka Caesarstonen kvartsit kestääkin kuuman kattilan sekä veitsillä leikkaamisen, suosittelemme käyttämään pata alustoja sekä leikkuulautaa. Uudemmat keraamiset veitset voi mahdollisesti vaurioittaa tasoa sekä kaasuliedellä lämmitettyihin kattiloiden pohjaan jäävien nokitahrojen tarttumien kivitasoon on mahdollista. 

Kuitenkin kvartsi on niinkin helppo pitää puhtaana että vain fairy vettä ja hennolla tiskirätillä pyyhkii. Jos tasoon tulee kalkkijäämiä vedestä voi tasoa puhdistaa kalkinpoistoaineella sekoittaen sitä fairy veteen. Suosittelemme erityisesti Pirkan kalkinpoisto ainetta. Sitä pitäisi löytää jokaisesta K-kaupasta.
 

Reunaprofiilien vaihtoehdot

A

Kivitason reunaprofiili A

Tason yläreunassa on pieni kiillotettu viiste.

A2

Kivitason reunaprofiili A2

Tason yläreunassa on pieni kiillotettu pyöristys R5.

B

Kivitason reunaprofiili B

Tason yläreuna on pyöristettu säteellä R=15.

B2

Kivitason reunaprofiili B2

Tason ylä- ja alareuna on pyöristetty säteellä R=15

D2

Kivitason reunaprofiili D2

7

Kivitason reunaprofiili 7

4

Kivitason reunaprofiili 4

5

Kivitason reunaprofiili 5

E

Kivitason reunaprofiili E

Massiivisen näköinen reuna ohuesta kivestä, ns. näkymättömällä saumalla yhteenliimattu.

F

Kivitason reunaprofiili F

Massiivireuna alle liimatulla palalla. Käytetään tapauksissa, joissa painolla on merkitystä.


Jätä viesti, yhteydenotto- tai tarjouspyyntö


Tai ota yhteyttä

Enable JavaScript to view protected content.